Parenthood,  Personal

In The Name of Wine

Selv om startskuddet skulle gå for alvor første kalenderdag i august hva gjelder både blogginnlegg, jobb, vinsmakinger, og studier, så skjedde altså det som virker til å være en gjenganger for flere enn meg. Livet! Jepp, det var tidvis lett å sitte på sin høye hest i juli, og skrive instaposter fra stranden om hvordan alt skal skje så veldig fra august.

Make no mistake, det ovennevnte skal selvsagt gjøres. Livet går sin vante gang og man kan jo ikke slippe alt man har i hendene. Men jeg har denne uken blitt utsatt for noe så undervurdert og nedhysjet som barnehagetilvenning. Altså, hva er dette for et opplegg? Ikke visste jeg at mammahjertet skulle rives ut, bli kastet og sjonglert rundt som det har blitt de siste dagene. Korte dager, sykling tur-retur, svett under hjelmen, og gråtende barn. Muligens heter det ikke tilvenning uten grunn. Og timeplanen som i utgangspunktet var full denne uken har vi bare satt en stor rød strek over. Alle mann på dekk og fullt fokus på vår lille halvannetåring som sårt har trengt en myk start. Heldigvis ser vi at det nå på dag åtte, går mye bedre, takket være en iherdig innsats av en tipp topp barnehage, mor, far, og lillemann selv.

Utrolig nok har jeg fått unnagjort noen ting mellom slagene, og selv om jeg ikke kan skryte på meg mer enn et par leste sider i WSET boken min (les mer om min vinutdanning her), og «kun» et vinglass testet, så er det om ikke annet en mager trøst at noe er gjort. På tirsdag fikk jeg et ekstra hyggelig avbrekk og ikke minst en utrolig fin samtale med grunderen bak Bordglede. Til min store glede (og overraskelse) inviterte hun meg til å gjeste hennes podcast Bryllupsglede.

Der fikk jeg ganske så frie tøyler til å snakke om hvilken rolle vin og alkohol spiller i en sånn setting. Jeg gleder meg over å kunne dele med dere at denne damen er på vei til å ta bryllups-Norge med storm. Hun leies for tiden inn til både det ene og det andre prosjektet og begynner å bli et anerkjent og respektert ansikt i bransjen. Sitter du med en forlovelsesring på hånden og skal hoppe ut i planlegging om litt? Sett for all del av noen minutter til å sjekke ut Borgledes nettside, eller deres instagram her.

Avslutningsvis vil jeg poengtere at det kanskje ikke er dette som anbefales aller mest for småbarnsforeldre, men når ting koker litt så er det enklest for meg å hente inn ekstra tid fra det området i livet som uansett har fått kjørt seg litt siden fødsel. Du gjettet riktig, jeg snakker selvsagt om søvn. Så der, det var mitt bidrag til foreldretips, og det var vel kanskje av det mer ulogiske slaget. Nu vel, noen ganger må man bare strekke strikken der det er mulig, og i skrivende stund sitter jeg i sofaen, det er midnatt, vinbøker ligger slengt rundt meg, Macen på fanget, og to halvskrevne innlegg ferdigstilles. Akkurat i det jeg skulle til å sette punktum her oppdager jeg at jeg har på to forskjellige sokker. Det er i mitt tilfelle det ultimate tegn på at det går en kule varmt. Til gjengjeld holder jeg på med det jeg liker aller best, og jeg har nettopp fylt opp et av vinkursene jeg holder i Oslo i høst. Akkurat det er verdt hvert minutt jeg er våken på overtid en torsdags kveld.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ida.hartting.knudsenTeresa Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Teresa
Guest
Teresa

Du skriver veldirg bra 🙂 Dette blir gøy å følge!