Travel,  Wine

Rødvin i varmen?

Selv om temperaturen i skrivende stund måler 29 grader og luftfuktigheten pusher 100% så er det en type vin lokalbefolkningen her på Madeira ser ut til å foretrekke. Kanskje noe overraskende, men det er altså rødvin det går i, selv i dette været. Man skulle kanskje tro en frisk og lett perlende Vinho Verde gjorde susen på varme dager som nå, men en klassisk gjenganger her nede er rødvin og da gjerne fra Alentejo i Portugal. Alentejo ligger på sørspissen av fastlandet og er sånn sett Madeiras nærmeste nabo.

Du kan muligens gjette deg til hva vinen i all hovedsak blir så langt sør i europa som det. Varmt og solfylt klima fra blomstring til innhøsting gir fruktige viner, og Alentejo er intet unntak. Selv om vinregionen dekker en tredjedel av hele fastlandet er antall soldager høyt stort sett over hele regionen. Området er delt opp i 8 underregioner, som kombinert produserer noen av de mest «publikumsvennlige» vinene i Portugal. Fellesnevneren er varme, rike, og solmodne viner, som er letdrikkelige på den gode måten.

Dette ser ut til å slå an her på øya, og med tanke på hvilket kvalitetskjøtt de har tilgang på her nede så kan jeg i grunn forstå hvorfor. En av de mest tradisjonelle rettene i Madeira er Espetada, kjøtt som grilles på lange grillstenger. Vi snakker kortreist kjøtt fra kyr som beiter gress året rundt. Smaken er upåklagelig, du kan nærmest smake at dyrene har hatt det godt. I tillegg har jeg litt mindre dårlig klima-samvittighet ved konsum av kjøtt her nede. Selv om jeg aldri får nok av skattekisten med sjømat som omringer øya, så er Espetada utvilsomt en god nummer to. Da er jeg enig med portugiserne her nede, dette faller det seg helt naturlig å drikke rødvin til, og gjerne en Alentejo! I Vinmonopolets sortiment ligger det omlag 15 tilgjengelige rødviner og 2 hvite fra regionen. Bruk søkemotoren på polets nettside og finn en du kan teste enten til innspurten av grillsesongen, eller til høstens kjøttretter.

Nå skal jeg avlsutte innlegget for vi skal avgårde og spise nettopp Espetada, litt lenger opp i høyden bak Funchal. Følg meg gjerne på instagram @uncorcked.no for oppdatering fra lunsjen!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of