Personal,  Wine

Uncorked summer!

Det er godt å være tilbake! En direkte konsekvens av det varme været som vi har hatt i det siste virker til å være at dagene lett flyter over i hverandre. Selv om hverdagen allerede er tilbake for mange observerer jeg at jeg ikke er alene om å dra på spontanturer til hytta, pakke med middagen og ta med på stranden, legge sønnen min alt for sent, og ikke helt ha kontroll på hvor vidt det er hverdag eller helg. Kanskje har vi som et ellers til tider ekstremt disiplinert folkeslag godt av å løsne litt på beltespennen, la barna leke i vannet til sent på kveld, spise is hver dag, og sprenge budsjettet med ferske jordbær og sushi take-away når vi egentlig burde dratt hjem og lagd mat.

Selv tenker jeg at en kald og mørk høst kommer fort nok. Derfor kjenner jeg ikke på en nevneverdig dårlig samvittighet når jeg i skrivende stund spiser sommerens hundrede Royal trippel sjokolade is. Likevel er det alltid en liten (vel å merke hyggelig) alarm som går i hodet mitt i det juli går over til august. Her kommer måneden som for veldig mange betyr skolestart, oppstart i barnehage, og på jobb. Jeg tror jeg har nevnt det før, men sier det igjen, mitt personlige «nyttår» starter ved inngangen til sommerferien, og august er som regel alltid tiden der startskuddet går for min del hva gjelder nye prosjekter, jobb, og endringer i livet ellers. Gjennom sommeren har jeg kombinert ferie med en del jobbing bak kulissene. Arbeid med vin og alkohol i Norge kommer nemlig ikke uten visse regler og mulige interessekonflikter. For ikke å nevne et strengt reklameforbud. Dette er viktige punkter vi selvsagt skal respektere. Da jeg flyter litt over i flere sider av bransjen må jeg være tydelig og klar på hvor jeg setter foten, og ikke minst med det du leser akkurat nå, svarte bokstaver på hvit bakgrunn.

Heldigvis har jeg funnet utrolig fine løsninger for å kunne fortsette med det jeg liker best, vin. Det gjelder også her, og jeg ser frem til å servere deg det ene innlegget etter det andre nå i høst. Blant temaene du finner her i ukene fremover er vinglass, viner for nybegynnere, norsk drikkekultur, og ansvarlig alkoholkonsum. Jeg vil også bevege meg inn på et betent tema, nemlig amming og drikking.

Sistnevnte er noe jeg har resonert mye rundt i sommer. Jeg har alltid vært brennende interessert i drikkekulturer, særdeles den norske, som sett med europeiske øyne ser ut til å skille seg ganske så nevneverdig ut. Hva er det som gjør at vi har helt egne kontekster der ravfyll er helt greit (les: forventet), mens det å ta seg et glass vin til middag en mandags kveld kan bli kritisert opp og ned i mente. Jeg klør i fingrene bare av å skrive om det, og vil dele både en og to tanker rundt nettopp dette temaet.

Når det er sagt, så kommer det kanskje ikke som noe stor overrasskelse at jeg har testet litt forskjellig flytende innhold på flaske gjennom sommeren. Siden tiden i sommer i stor grad har strukket til har jeg også kunnet gjøre det jeg liker aller best, kombinere mat og vin. Stay tuned i morgen for oppskrift på en super enkel og crisp salmalaks salat. Til den drakk jeg en nydelig og frisk Cremant de Bourgogne. Hvorfor denne vinen med millioner av bobler passer til så og si alt forklarer jeg deg i morgen.

Cheers!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ida.hartting.knudsenRandi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Randi
Guest

Elsker å lese bloggen din! Du er så flink å skrive og det bare flyter når jeg leser😁 Gleder meg allerede til neste innlegg🍾